Незважаючи на ситуацію, яка склалася в Білорусі після виборів, відверто маніпулятивні заяви Лукашенка у бік України, видачу бойовиків «Вагнера» Росії, Мінськ все одно залишиться майданчиком для переговорів. Хоча змінити можна.

Про це заявив керівник української делегації у ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук в інтерв’ю виданню «Сьогодні».

На запитання щодо перенесення майданчика проведення зустрічей Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська на інше місце він відповів, що у цьому немає потреби. За його словами, Білорусь жодним чином не бере участі у ТКГ, а протестні акції в країні ні на що не впливають.

«Чому не можемо (перенести майданчик для зустрічі ТКГ, – ред.)? Звичайно, можемо. Але я не бачу в цьому потреби. Білорусь не бере участі у ТКГ жодним чином, жодною посадовою особою. Вона створила для нас умови, надала нам майданчик. Я не думаю, що цей майданчик, під впливом тих процесів, які там зараз відбуваються, зміниться або можуть бути якісь загрози. Я просто не допускаю цього», – сказав Кравчук.

При цьому керівник української делегації у ТКГ додав, що «треба передбачати все».

«Якщо раптом там буде якась, не знаю, як назвати, революція (раптом, я не говорю, що буде), тоді ми подивимося. А зараз немає жодної потреби», – вважає Кравчук.

Нагадаємо. У «Слузі народу» запропонували Президенту Володимиру Зеленському перенести діяльність Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі з Білорусі в іншу країну. У відкритій заяві від Кабміну вимагають санкцій, а Лукашенка називають «де-факто президентом».