Американські конгресмени від обох партій підготували та представили законопроєкт, що засуджує дії Євгена Пригожина і містить обмежувальні заходи. Пригожин вважається особою, наближеною до президента Росії Володимира Путіна.

Про це йдеться у повідомленні російської версії «Голосу Америки».  

Зокрема, вказується, що у законопроєкті міститься перелік обмежувальних заходів з протидії Пригожину та його партнерам «за їхні безперервні атаки на Сполучені Штати та їхніх союзників».

Голова Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США, один з авторів законопроекту, конгресмен-демократ Еліот Енгель прямо вказав на Пригожина, як на «маріонетку Путіна».

«Євген Пригожин – маріонетка Путіна з давньою історією підриву безпеки та інтересів Сполучених Штатів в інтересах уряду Росії», – йдеться у заяві.

Енгель навів приклади втручання пригожинської «фабрики тролів» в американські вибори 2016 і 2018 років. Крім того, нагадав про дії найманців з «групи Вагнера» в Україні, Сирії, Лівії та Африці.

У підготовленому документі передбачено переконання держав, які співпрацюють зі структурами підконтрольними Пригожину, в припиненні подібного співробітництва, впровадження додаткових санкцій, а також співпраця з міжнародними партнерами США з метою переконати їх здійснити такі самі кроки.