«Жовтий» режим у місті Золоте на Луганщині буде скасовано в неділю, 3 листопада. Це означає, що місцеві мешканці та журналісти зможуть вільно переміщатись по його території. Таку заяву зроблено на брифінгу в Золотому.

У брифінгу брали участь генерал Олег Мікац (командир ОТУ «Північ»), Олександр Борщевський (керівник української СЦКК з українського боку), та полковник Дмитро Бородавко (заступник начштабу відділу стратегічних комунікацій).

Як повідомив Олег Мікац, в районі Золотого режим припинення вогню витримується вже 12-й день без порушень. Починаючи з неділі буде знято всі обмеження щодо пересування містом.

За інформацією Олександра Борщевського, опівдні розпочнеться розмінування території та знос фортифікаційних споруд. Він нагадав, що у подальшому на цій ділянці планується відкриття автомобільно-пішохідного КПВВ.

Тут забезпечено цілодобове спостереження за ситуацією. Його ведуть офіцері СЦКК, встановлено 4 відеокамери.

За словами Дмитра Бородавка, на ділянці розведення в селі Катеринівка знаходиться 86 дворів. Там залишилось 150 мешканців, серед яких семеро – діти. Наразі безпеку та першочергові потреби людей забезпечують районна влада та поліція. Відбувається своєчасне підвезення хліба, працює швидка медична допомога. Ніхто з мешканців не збирається залишати свої домівки.

«Жовтий» режим було оголошено 30 жовтня. Він накладав деякі обмеження на пересування громадян, надавав додаткові можливості правоохоронцям та військовим.

За інформацією пресцентру ООС 1 листопада дзеркальне розведення сил поблизу населеного пункту Золоте-4 відбулося.