Канада ніколи не дасть згоду на відмову від судових позовів до Ірану. Так само, як і будь-які інша держава, яка втратила своїх громадян в авіакатастрофі пасажирського літака МАУ, збитого ракетами біля Тегерану.

Про це в заявив міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань в інтерв’ю National Post.  

Саме так міністр МЗС Канади прокоментував повідомлення ЗМІ про «меморандум» від Ірану.

«Це не відповідало б розмовам, які ми вели нещодавно, та виявленій рішучості з виборювання справедливості для родичів», – пояснив він.

Шампань наголосив, що особисто він не бачив жодних подібних «меморандумів», і застеріг, що не слід довіряти сліпо, бо «дехто може прагнути поширити неточну інформацію».

«Я би був зараз уважним через можливість поширення чуток у той час, як скорботні родичі шукають факти. Вони сумують та хочуть отримати запевнення, що ми теж працюємо над цим», – зазначив міністр.

Нагадаємо. 15 квітня Radio Farda повідомило, що іранська влада направила МЗС України проєкт меморандуму про взаєморозуміння, аби Київ не подавав судові позови у зв’язку з авіакатастрофою літака МАУ біля Тегерана 8 січня 2020 року.

Того ж дня міністр МЗС Дмитро Кулеба порекомендував дивитися на меморандум, як на повідомлення ЗМ,І і повідомив, що робота щодо встановлення справедливості триває.