У Європейському Союзі заявили, що указ президента Росії Володимира Путіна, що полегшує визнання РФ документів і реєстрацій автомобілів людей, що проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, суперечить Мінським домовленостям.

Відповідний коментар представника зовнішньої дипломатичної служби ЄС поширено в четвер у Брюсселі, передає «Інтерфакс».

В ЄС наголосили, що указ, який 6 листопада підписав президент Росії Володимир Путін, що полегшує визнання Російською Федерацією документів і реєстрацій транспортних засобів, виданих громадянам і постійним жителям Донецької та Луганської областей України, є «ще однією спробою Росії підірвати суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України».

В Європейському союзі закликали Кремль утриматися від дій, які суперечать досягнутим угодам.

«Ми очікуємо, що Росія утримається від дій, які суперечать Мінським угодам і перешкоджають повній реінтеграції непідконтрольних уряду територій в Україну, і замість цього повністю виконає свої зобов’язання за Мінськими угодами», – йдеться в коментарі.

Представник ЄС запевнив, що Європейський Союз «незмінно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України». І нагадав, що в 2019 році Європейська комісія і Європейська служба зовнішніх зв’язків випустили посібник з оброблення заяв на візу від жителів ОРДЛО, щоб забезпечити повагу до незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.