Міста та райони Донецької області отримають кошти, необхідні для соціально-економічного розвитку, вже у серпні.

На прийнятті такого рішення наполіг прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він доручив Мінфіну спрямувати громадам субвенції (дотації місцевим бюджетам із державного — прим. ред.) на соціально-економічний розвиток вже у серпні-вересні. Відповідне рішення прийнято в середу, 14 серпня, на черговому засіданні Кабміну.

Гроші використають на соціально-економічний розвиток окремих регіонів. Розподіл коштів здійснено на підставі розпорядження КМУ від 10.07.2019 року №500-р. «Деякі питання розподілу у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів з розвитку окремих території».

Донеччині виділено 12 мільйонів гривень. Кошти використають для впровадження заходів з соціально-економічного розвитку окремих територій. Регіональний консультант з питань бюджету Асоціації міст України Олександр Меланченко відзначив, що додаткові кошти отримає низка населених пунктів та окремі райони Донеччини, серед яких Краматорськ, Слов’янськ, Покровськ, а також Волноваський та Нікольський райони.

Найбільше коштів отримає місто Покровськ — чотири мільйони. Гроші використають для капітального ремонту дитсадків.У Слов’янську за три мільйони придбають сміттєвоз для потреб підпорядкованого Слов’янській міській адміністрації міста Святогірськ.Два мільйони, виділені для Краматорська, підуть на утеплення житлових будинків, а також ремонт громадських місць.У Волноваському районі субвенції витратять на встановлення дитячих майданчиків та реконструкцію вуличного освітлення.У Нікольському районі проведуть капітальний ремонт школи у селі Зелений Яр.

Крім того, як повідомлялось раніше, більш ніж 100 мільйонів гривень від загальної суми державної субвенції нададуть невеликим містам Донбасу.