Травму підтверджено медиками Дніпропетровської обласної лікарні.

Про це повідомив активіст «Руху опору капітуляції» Андрій Денисенко у Фейсбуці.

«У Аліни Новікової, яку сьогодні у Дніпрі била охорона Зеленського, – зламане ребро. Офіційні дані СМЕ», – написав він.

Він розповів, що дівчина приїхала з окупованого Донецька і бере активну участь у захисті України.

«Аліна – дівчина з Донецька, патріотка, біженка, яка бере активну участь в усіх акціях «Руху опору капітуляції» на захист України. Вдумайтеся – щоби не підпустити її з незручними питаннями до Зекапітулянта, його охорона зламала їй ребро», – наголошує активіст.

Він також додав, що у другої дівчини на фото, Nadia Svyatun, також є тілесні ушкодження, «але легкі, як і в Валерій Гарагуц, якого режим Зепапєрєдніка Януковича намагався зламати 1 грудня на Банковій».

Громадяни прийшли поспілкуватись з презідентОм.Поліція заламувала руки, напала на дівчину….ЗелЯ втік і сховався в авто.Ганьба!

Опубліковано Krystyna Golovachova Середа, 26 серпня 2020 р.

Раніше активіст писав, що охорона Зеленського «била дівчат у Дніпрі біля 33 школи, кидалася на людей, які прийшли подивитися в очі тому, хто зазирає у путінські, та крутила мені руки ще за 200 м до місця нашої законної акції Рух Опору Капітуляції. Дніпро».

«Сцикло не наважилося підійти до нас, забігло до бусика в той час, коли його орли «нейтралізовували» Рыбка Днепр та Nadia Svyatun і пару хвилин не виходило, доки не зібрався і не рушив весь набитий спецпризначенцями кортеж», – йдеться в повідомленні.

За словами активіста, люди прийшли на мирну акцію і хотіли «відкрито і гостро, але спілкуватися». Натомість вони побачили, як поліція, поліція діалогу та багато чоловіків у цивільній одежі перешкоджали не просто спілкуванню, а взагалі будь яким діям.

«Побачили озвіріння і страх того, що вже не можна назвати владою. Це вироджена, брехлива й скажена колективна істота, яка становить загрозу для життя і здоров‘я людей, нації та держави. Що ж, Володю, не хвилюйся, ми добре знаємо, як лікуються подібного роду сказ та енурез», – написав він.

До публікації додав «порваний поліцаями на чолі зі зрадником Богоносом браслет, шматочок нашого прапору».

І закликав людей додавати у коментарі свої відео та пости про сьогоднішню подію.