Міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що ситуація з можливим відключенням через борги телеканалу UA: «Суспільне» є неприпустимою.

Про це Бородянський написав у своєму Telegram-каналі.

Він зазначив, що суспільний мовник не передбачив у бюджеті коштів на погашення заборгованості. Щоб уникнути такої ситуації МКМС разом з Мінфіном ухвалило рішення для розрахування з боргами.

«Ситуація з можливим відключенням через борги телеканалу UA: «Суспільне» є неприпустимою. Суспільний мовник не передбачив у бюджеті коштів на погашення заборгованості. МКМС, аби уникнути ситуації щодо можливого припинення мовлення, разом із Мінфіном ухвалило рішення щодо наближення фінансування, аби «Суспільне» мало можливість розрахуватися з боргами негайно», – написав Бородянський.

Міністр додав, що сума заблокованих у Швейцарії рахунків повернеться до бюджету. МКМС, у свою чергу, ініціюватиме зміни до бюджету щодо збільшення фінансування UA: «Суспільне» на суму сплаченого боргу за рахунок повернутих коштів, що забезпечить стійкість розвитку мовника.

Нагадаємо. Пресслужба «Суспільного» повідомила, що постановами Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України від 18 і 20 лютого було накладено арешт на кошти, наявні на рахунках «UA «Суспільне».

При цьому «Суспільне» заявило про арешт рахунків за борги у розмірі 10 млн 591 тис. 224 євро 48 центів і 73 тис. 80 грн судового збору на користь акціонерного товариства «Євроньюз», які отримало у спадок від колишньої державної Національної телекомпанії України, яка припинила свою діяльність.