Під час телевізійного шоу «Народ проти» на телеканалі ZIK народний депутат Євген Шевченко, який представляє пропрезидентську партію «Слуга народу», відзначився черговою скандальною заявою, що лунає з вуст найбільшої фракції за всі часи України.

Він заявив, що жителів східних регіонів України у примусовому порядку змушують говорити українською мовою. Більш того, український депутат (це важливо) зазначив, що жителі Східної України буквально змушені говорити українською мовою, хоч і є російськомовними. І що саме тому і таким чином їх змушують забути про своє коріння та культурні цінності (так говорив Соловйов).

«Це веде до примирення у нас? Це веде до добробуту в країні?», – питав український депутат Шевченко.

На цьому він не закінчив, а додав, що Україна – багатонаціональна країна, в якій живе багато російськомовного народу. Як приклад він згадав греків, болгар, євреїв і самих росіян (так говорив Путін).

Крім того, Шевченко заявив, що подав запит до національної комісії, щоб вони оцінили з правової точки зору роботу «5 каналу», який, за його словами, провокує ненависть до людей по расовій приналежності. Тобто, звинуватив у расизмі.

«Я зробив запит в національну комісію щодо того, щоб вони дали оцінку свою правову«5 каналу», так як вони це транслювали, вони зробили записи. Я вважаю, там є ознаки міжнаціональної ворожнечі за територіальною ознакою. Я в своєму зверненні все чітко написав. Я боровся і буду боротися з тими людьми, які провокують міжнаціональну ненависть, ворожнечу і неприйняття інших людей по расової приналежності, мовної, територіальної та національної. Це мої абсолютні переконання», – в серцях говорив український депутат.

Ефіри російського телебачення вже який рік поспіль наголошують на тому, що в Україні утискають російську мову. І що Росія повинна захищати російськомовних громадян, тим більш – сусідів. А там всіх поголовно змушують вивчати державну…

«Що говорити про цю нещасну Україну, якщо там офіційно, тепер уже остаточно заборонили російську мову! Таким чином вони плюнули в бік всіх українців, а це 73%, які голосували проти Порошенка і цих пекельних, абсолютно людожерські огидних законів!» – істерично кричала в ефірі російська пропагандистка.

І сьогодні Скабєєва феєрично оновила список істеричних претензій до української мови, коли розповіла про «абсолютно секретні» документи, де вказано, що на жителів ОРДЛО чекає «зачистка та депортація» за мовною ознакою, як тільки Україна отримає контроль над кордоном.

«На жителів Донбасу очікує зачистка, депортація і тотальна українізація. Все дуже просто: говориш «на мові» – залишаєшся, не говориш – чемодан, вокзал, Росія. Це в найкращому випадку. У найгіршому – насильницьке переселення до Львова на перевиховання до патріотів, бандерівців».