Президент Володимир Зеленський заявив, що режим припинення вогню на сході України триває 80-й день, незважаючи на спроби його зірвати.

Про це він заявив під час виступу на церемонії складання присяги ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна та присвоєнні почесних найменувань бойовим військовим частинам, повідомляє кореспондент «Укрінформу».

У День захисника України він нагадав, що людське життя є найціннішим, а втрати – найболючішими.

«День захисника України – це день тих, хто упродовж століть боронив нашу землю, а у 2014 році захистив Україну від російської агресії і продовжує захищати сьогодні. Ця війна принесла нам колосальні втрати. Найболючіші з них – це людські життя, життя найкращих синів і доньок нашого народу, які загинули за нашу незалежність, за Україну», – сказав президент.

За словами Зеленського, сьогодні 80-день діє «режим тиші».

«Сьогодні ми робимо все можливе, щоб припинити війну та не втрачати своїх героїв, робимо все можливе, щоб в Україні настав бажаний мир. Сьогодні 80-й день, як оголошено припинення вогню, і незважаючи на спроби його зірвати, ми маємо надію, що тиша на сході України буде стабільною та постійною», – сказав Зеленський.

Водночас він додав, що настання в Україні миру не означає, що влада перестане дбати про військо, яке є запорукою подальшого миру.

«Навпаки, сьогодні ми зосереджені на максимальному розвитку української армії. Ми збільшуємо витрати на сектор безпеки та оборони України, активно працюємо для посилення обороноздатності з нашими міжнародними партнерами… Тільки сильне військо буде запорукою подальшого миру та вільного розвитку нашої незалежної України», – наголосив Зеленський.