В Україні не планують вводити строгий карантин, незважаючи на стрімке зростання хворих на коронавірус.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час інтерв’ю чотирьом телеканалам.

Він зазначив, що обмеження можуть повністю зупинити економіку країни і вказав, що питанням додаткового медичного обладнання, медичного забезпечення та кількості лікарів приділяють максимум зусиль.

Водночас, Зеленський анонсував виробництво українського вакцини від коронавірусної інфекції, на розробку якої пішло більше півроку. Зараз вона проходить тестування.

«Ми не можемо говорити про все, тому що повинні пройти клінічні дослідження, і це правда, не маємо права. Вона, скажу правду – унікальна. Це не пафос і не популізм. Вона унікальна, тому що не така як інші. У нас є матеріали, що дослідження велися, але не на людях, втім велися. Я не можу говорити сьогодні про терміни, але в будь-якому випадку ви повинні зрозуміти наш підхід: не дивлячись на нашу українську вакцину, якщо у кого-то буде підтверджена вакцина раніше, ми будемо закуповувати, в будь-якому випадку», – заявив Зеленський.

Нагадаємо. Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що коли число хворих з підтвердженими випадками COVID-19 становитиме від 11 тисяч до 15 тисяч на добу, а наповненість ліжок по всій країні буде становити не менше 85%, в країні введуть жорсткий карантин із застосуванням повного переліку обмежень червоного рівня епідемічної небезпеки.