Президент України Володимир Зеленський заявив, що влада намагається «дотиснути» банківську систему. Це потрібно зробити для того, щоб запустити кредитування бізнесу під низькі проценти.

Про це президент Зеленський повідомив на пресконференції.

Він розповів про те, що влада не друкує гроші для допомоги людям у ситуації, що склалася через пандемію.

«Що стосується допомоги нашим громадянам через коронавірус, все непросто. Ми не друкуємо гроші, ми не США, хоча статистика у нас краща. Ви знаєте, що стосується бізнесу, програма «5-7-9» запрацювала», – сказав Зеленський.

І заявив, що вони будуть «тиснути» на «незалежну» банківську систему.

«Ми дотиснемо банківську систему України, незважаючи на те, що вона дуже-дуже-дуже незалежна. Ми їх дотиснемо, щоб банки не боялися кредитувати. Ми рік працюємо, щоб у нас були нормальні, людські, живі, європейські кредити», – заявив він.

Зеленський також додав, що протягом року, вже з двома урядами, бореться за іпотеку під 10% і пообіцяв «дотиснути» так, щоб найближчим часом це стало можливим.

«5-7-9%” – це перша програма, в якій люди можуть отримувати кредити не під 25-30%. Вже рік я борюся, це вже другий уряд, щоб у нас іпотека була під 10%. Найближчим часом вперше в Україні буде іпотека для кожного під 10%», – сказав глава держави.