Раніше Міністерство оборони України звинуватило російські збройні формування у навмисному підпалі на Луганщині через обстріли трасуючими кулями. Однак президент Зеленський заявив, що не пов’язує пожежі з провокативними обстрілами російських бойовиків.

Про це Володимир Зеленський заявив під час спілкування зі ЗМІ в рамках візиту на Рівненщину.

«Я би з обстрілами не об’єднував питання пожеж. Зареєстроване кримінальне провадження через ці пожежі. Це не перші пожежі, які, на жаль, відбуваються на Луганщині цьогоріч, але ми навчилися справлятися з усіма пожежами дуже швидко, не втрачаючи людей… Чи це була провокація, чи які були причини – я поки що не можу сказати. Повинні сказати професіонали. Повинні сказати правоохоронці», – заявив він.

Ці слова можна почути на відео, яке оприлюднив Офіс президента, на двох останніх хвилинах запису.

Володимир Зеленський спілкується з представниками ЗМІ Рівненщини.

Володимир Зеленський спілкується з представниками ЗМІ Рівненщини.

Опубліковано Офіс Президента України Четвер, 1 жовтня 2020 р.

Нагадаємо. Сьогодні Міністерство оборони України заявило, що пожежа, яка триває на Луганщині, виникла через підпали з боку збройних російських формувань.

«Учора, 30 вересня, противник, застосувавши трасуючі кулі здійснив підпал сухої трави на різних ділянках місцевості на Луганщині. Через сильні пориви вітру окремі осередки загорання за кілька годин перетворилися на справжню вогняну стихію, що загалом охопила понад 85 гектарів», – йдеться в повідомленні.