Від початку поточної доби, 20 вересня, на Донбасі зафіксований один випадок порушення домовленостей щодо припинення вогню.

Про це повідомляє командування ООС у Фейсбуці.

Підконтрольні Росії бойовики здійснили неприцільний обстріл зі стрілецької зброї в районі Новоолександрівки. В результаті провокації ніхто з українських захисників не постраждав.

Збройні сили України вогонь у відповідь не відкривали.

«Українські військовослужбовці продовжують сумлінно виконувати свої завдання за призначенням та перебувають напоготові адекватно відреагувати у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю», – наголосили в командуванні.

Крім захисту України на фронті, Об’єднанні сили виконують інші завдання

Протягом тижня підрозділи ДСНС були залучені до піротехнічних робіт, відновлення будинків, гасіння пожеж та надання допомоги населенню розміщених в районах КПВВ.

«Піротехнічні розрахунки вилучили та знешкодили 487 вибухонебезпечних предметів на 48 гектарах місцевості, а також на об’єктах життєзабезпечення та інфраструктури. Окрім того, співробітники ДСНС, за зверненням місцевих органів влади, відновили на Донеччині 63 будинки, пошкоджені в 2014-2017 роках унаслідок артилерійських обстрілів», – йдеться в повідомленні.