Богунський районний суд Житомира засудив двох місцевих мешканців до 14 років позбавлення волі заочно.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зазначається, що група місцевих мешканців, які є активними учасниками радикально налаштованого угруповання, ще у 2014 році готувала здійснення терористичних актів в обласному центрі.

Злочинці планували дестабілізувати ситуацію у регіоні та «підтримати» терористичні організації «Л/ДНР». Співробітниками СБУ було задокументовано причетність зловмисників до підготовки п’яти терористичних актів.

«Серед об’єктів, обраних терористами, були банківські та державні установи, військкомат і житловий квартал, де проживають родини військовослужбовців», – йдеться у повідомленні.

Також вказується, що у серпні 2014 року було затримано організатора групи разом зі спільником – колишнім десантником.

«У терористів було вилучено складові до п’яти саморобних вибухових пристроїв із зарядами, вибухівку загальною вагою 7,6 кілограма. У затриманих також виявлено детонатори, годинникові механізми та хімічні компоненти для виготовлення саморобних вибухових пристроїв», – йдеться у повідомленні.

Суд визнав терористів винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 263-1, ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 263-1, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 258, ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258, ч. 2 ст. 258-4 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді чотирнадцяти років позбавлення волі.