В Івано-Франківську є одна загибла, з підозрою на інфікування коронавірусом госпіталізували ще 15 людей. Влада міста просить президента Володимира Зеленського та Кабінет Міністрів впровадити в Україні надзвичайний стан та прийняти жорсткі міри.

Про це написав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків на своїй сторінці Фейсбук.  

Він запевняє, що ситуація дуже серйозна і не можна втрачати час.

«Ситуація серйозна! У нас є перша загибла від коронавірусу. Ще 15 людей перебувають у інфекційній лікарні з підозрою на вірус. Вимушені впровадити більш жорсткі заходи. Звертаємося до уряду, президента, ввести жорсткіші заходи, в тому числі надзвичайний стан в Україні, з залученням правоохоронців і Нацгвардії. Зволікання призведе до поширення вірусу!», – написав він.

Він наголосив, що потрібно доручити поліції, Нацгвардії, Муніципальній інспекції посилити патрулювання на вулицях та забезпечити цілодобове патрулювання вулиць.

Крім того, написав про дії, які будуть впроваджені в самому місті. Зокрема, це штрафи за порушення карантину – від 17 тисяч грн для фізичних осіб і від 34 тисяч для юридичних.

Також він звернувся до керівництва всіх закладів, щоб дотримувались умов карантину у магазинах, аптеках та інших торгових закладах: не допускати більше десяти людей, а самі люди мають триматися на дистанції не менше 2 метрів.

Руслан Марцінків звернувся до гостей міста та тих, хто повернувся з-за кордону з проханням бути відповідальними.

«Є велике прохання до людей, які повернулися з-за кордону і ще не минуло місяця – максимально самоізолюйтеся! Заради безпеки людей навколо, навіть якщо не маєте ніяких симптомів хвороби. Те ж саме стосується усіх мешканців та гостей міста – жорстко дотримуйтеся карантину!», – написав мер Івано-Франківська.