Захист підозрюваного у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, ветерана АТО, музиканта Андрія Антоненка (Ріффмастера) опублікував матеріали, які відкриті стороні обвинувачення.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті юридичної фірми «Сенс Консалтинг», долученої до захисту Антоненка.  

«Публікуються матеріали, відкриті стороні обвинувачення захистом Андрія Антоненка 3 серпня 2020 року. Зокрема, посилання на скачування резервних копій його соціальних профілів, листування з професором Бірчем і органом досудового розслідування», – йдеться у повідомленні.

Паперові матеріали містять два томи. Перший том стосується «порушення прав людини та упередженість слідства», а другий має докази, які були зібрані на спростування обвинувачення.

«Перший том присвячений антології хибного звинувачення, а також опису наклепів на підозрюваних, порушенням прав людини в ході розслідування. Другий том містить деякі дослідження фактичних даних, отриманих захисниками в ході досудового розслідування», – сказано у повідомленні.

Крім того, надається посилання, яке дозволяє всім бажаючим завантажити повні копії трьох профілів Антоненка у соцмережах — копію профілю Фейсбук Андрія Антоненка за 2016 рік; копію профілю Фейсбук Loui Cyfer (ще одна сторінка у Фейсбуці — ред.); і копію профілю RiffMa$ter у ВКонтакте.

При цьому, у «Сенс Консалтинг» вказали, що з профілів видалене лише приватне листування, окрім листування з іншою підозрюваною у цій справі, лікаркою і волонтеркою Юлією Кузьменко та іншими особами, які надали згоду на таку публікацію.

«Однак повні резервні копії зберігаються у нас, їх контрольні суми зафіксовані і повідомлені стороні обвинувачення», – уточнюється у повідомленні.

Вказується також, що копії вмісту мобільного телефона та Гугл акаунтів повністю і без цензурування передані стороні обвинувачення. У них не міститься будь-якої таємниці приватного життя третіх осіб.

«На жаль, ми не можемо поки що їх оприлюднити, оскільки видалення конфіденційної інформації є занадто трудоміським процесом. Фрагменти надамо на запит», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у юридичній компанії наголосили, що те, що викладено сьогодні – це не усі докази, на які посилається захист.

«Частково докази невинуватості (експертизи зросту невідомих на відео і антопометричні вимірювання Антоненка) представила сторона обвинувачення. Ми поступово будемо їх публікувати після отримання обвинувального акта», – йдеться у повідомленні.

У «Сенс Консалтинг» додали, що оригінали висновків британського професора Айвана Бірча, а також документи про його залучення (постановка задачі, листування, оплату, тощо) стороні захисту досі не надані.

«Зараз захист продовжує проводити низку експертиз і збирає ряд доказів, включаючи візуалізацію і 3D-моделювання, а також аналізує деякі зібрані стороною обвинувачення матеріали. По мірі надходження будемо також їх публікувати, в межах поваги до приватності інших осіб», – поінформували у юридичній фірмі.