Покарання було обрано Олександрійським міськрайонним судом Кіровоградської області.

Про це з посилання на вирок від 17 грудня 2020 року повідомляє «Судовий репортер». 

«У квітні 2020 обвинувачений перерахував 1560 грн. на Яндекс-рахунок, вказаний на сайті «Гуманитарные волонтеры Новороссии». Під час телефонної розмови невстановлена особа підтвердила чоловікові, що кошти надійшли і були використані на «гуманітарну допомогу» представникам «Луганської народної республіки». Пізніше співрозмовник повідомив обвинуваченому, що йому надіслали посилку із боєприпасами для вчинення вибуху в громадському місці на території Кіровоградської області», – йдеться у повідомленні.

Зловмиснику для кращого розуміння місця, де саме схована небезпечна посилка з окупованої території, на телефон було відправлено декілька світлин із поясненням.

«28 липня 2020 чоловік пішов до траси «Петрове-Олександрія» та біля дорожнього знаку «Звенигородка» забрав пластмасову ємність, в якій були корпуси до осколкових гранат і підривачі, які в поєднаному стані становлять п’ять вибухових пристроїв», – наголошується у тексті вироку.

Такі дії чоловіка було кваліфіковано як зберігання боєприпасів без законного на те дозволу.

Зрештою, звинувачений та прокурор по справі уклали угоду, згідно з якою перший повністю визнав свою провину. Через це судом було прийнято рішення суду винести покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років з випробувальним строком 2 роки.