Так зване «МЗС ДНР», підконтрольне Росії, оприлюднило відповідь на заяву Зеленського з приводу строку припинення війни. Вони заявили, що Зеленський «намагався» виставити Росію стороною конфлікту, щоб «не спілкуватися з «республіками». І словами російських чиновників, які лунали раніше, пригрозили «наслідками».

Відповідну заяву зробила представниця фейкового «МЗС» Наталя Ніконорова.

Вона сказала, що президент України «оригінально» розуміє зобов’язання щодо угод, які схвалені країнами-гарантами і Радою Безпеки ООН.

«Зокрема, пан Зеленський мало не з гордістю визнає той факт, що він готовий запросити відмовитися від виконання Комплексу заходів, що є актом міжнародного права, оскільки він нібито не хоче витрачати на його реалізацію всі 5 років свого президентського терміну. При цьому складно зрозуміти, що на думку українського лідера може бути важливіше, ніж відновлення миру», – заявила Ніконорова.

При цьому вона наголосила, що «президенту України самому вирішувати, як йому будувати діяльність на високому посту». І розповіла що йому потрібно робити: робота над правовими аспектами особливого статусу Донбасу, включаючи його закріплення в конституції.

«Якщо Зеленський дійсно хоче принести мир, у нього є така можливість: потрібно просто перестати придумувати безглузді відмовки і нарешті сумлінно, беззастережно, чітко і буквально почати виконувати Мінські угоди, погоджуючи все з представниками Республік», – говорить представниця фейкового угруповання.

Потім згадала п’ятого президента України Петра Порошенка.

«Але якщо нинішньому президенту ближче шлях збройного протистояння та агресивна риторика свого попередника Порошенко, який все намагався виставити Російську Федерацію стороною конфлікту, щоб не спілкуватися з Республіками, – ми готові і до такого варіанту», – заявила Ніконорова.

І додала, що у разі невиконання умов, «Києву вже зараз варто усвідомити наслідки».

«В такому випадку Києву вже зараз варто усвідомити наслідки і підготуватися, по-перше, до того, що Республіки в змозі відповісти на будь-яку провокацію з боку України симетричним чином, а, по-друге, до неминучого вантажу відповідальності перед країнами-гарантами за зрив Мінського процесу. А ми будемо рухатися тим шляхом, який був обраний народом Донбасу і ось вже 6 років активно реалізовується», – наголосила представниця підконтрольного Росії угруповання «ДНР».