Сьогодні, 5 січня, майже у всьому інформпросторі розповсюджувалися фотографії президента України Володимира Зеленського на відпочинку. Зазначалося, що це приватна поїздка, що він поїхав разом з родиною за власні кошти регулярним рейсом і не менш, ніж на тиждень.

Пресслужба Зеленського повідомляла, що Новий рік президент зустрічав у Карпатах.

Але ввечері 5 січня з’явилась зовсім інша інформація, де було вказано, що у Зеленського в Омані була запланована ділова зустріч і він поспілкувався з главою МЗС султанату Юсуфом бін Аляві бін Абдуллою.

Про це повідомила пресслужба Зеленського і додала фото бесіди. Офіс президента наголосив, що під час зустрічі вони обговорили зміцнення відносин між країнами, зокрема зробили акценти на нарощуванні торговельно-економічного співробітництва.

«Також було відзначено зростання товарообігу, який торік збільшився на 10%, сягнувши $80 мільйонів, та активізацію контактів на рівні торгово-промислових палат. Учасники зустрічі домовилися продовжити практику українсько-оманських бізнес-форумів – з огляду на успішність останніх двох таких заходів у Києві в 2019 році, в яких взяли участь десятки бізнесменів з Оману», – сказано в повідомленні.

Під час поїздки до Оману Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні…

Опубліковано Офіс Президента УкраїниНеділя, 5 січня 2020 р.

Крім того, було написано, що Україна зацікавлена в прямих інвестиціях з Оману. Зеленський наголосив на таких перспективних галузях, як енергетика, будівництво, важка промисловість, сільське господарство, туризм, інформаційні технології та інновації, медицина, розвиток інфраструктури.

Що не так у цій історії?

У даному випадку цікаво те, що ще вранці ніхто нічого не говорив і не мав планів щодо зустрічі, а після набуття розголосу щодо відпочинку та його фотографії, терміново знайшлась і важлива особа, і привід для переговорів, і спільне фото.

Про такі чудні деталі писали багато людей. І більшість з них наголошувала, що ці перемовини взагалі велись з країною, яка внесена до чорного списку ЄС…

Український політолог Андрій Смолій зазначив у своєму Телеграм, що «Зеленський зустрівся з людиною, яка за посадою взагалі не відповідає ні рівню президента, ні прем‘єр-міністра, ні спікера ВР».

Більш того, з оглядом на позицію міністра, з яким зустрівся Зеленський, щодо підтримки Ірану в конфлікті з США, який суттєво загострився після вбивства генерала Касима Сулеймані і взагалі може перейти у повномасштабну війну, «Україна може взагалі влипнути в скандал, оскільки цей посадовець є опонентом для США».

«Звісно, це справа Оману яку позицію займати і ми не можемо ні засуджувати, ні підтримувати, проте, схоже бажаючи хоч якось згладити скандал з помпезним і таємним відпочинком Зеленського, Офіс президента робить помилку та помилкою», – написав Андрій Смолій.