Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (World Athletics) прийняла нові обмежувальні заходи проти Росії.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційному сайті організації в четвер, 1 липня.  

Зазначається, що обмеження введені у зв’язку з несплатою Всеросійської федерацією легкої атлетики (ВФЛА) штрафу за втручання в розслідування допінгового справи стрибуна у висоту Данила Лисенко.

World Athletics негайно припиняє відновлення членства ВФЛА, а також видачу нейтрального статусу російським спортсменам для участі в міжнародних змаганнях

«ВФЛА серйозно підвела своїх спортсменів. Ми зробили все можливе, щоб прискорити процес видачі нейтрального статусу росіянам і підтримати відновлення членства ВФЛА. Схоже, всі зусилля виявилися марними. Умови виплати штрафу були ясними і не оскаржувалися ВФЛА. Тепер ми повернемося до цього питання в кінці липня на засіданні ради», – цитуються в повідомленні слова президента World Athletics Себастьяна Коу.

У документі також вказується, що подальше рішення про виступ російських спортсменів на міжнародних змаганнях буде прийнято на засіданні ради World Athletics 29 – 30 липня.

Нагадаємо. 30 червня ВФЛА повідомила, що не має коштів для сплати штрафу у встановлений термін до 1 липня і просить про відстрочення.

У березні 2020 року Росія була оштрафована World Athletics на 10 млн доларів за спробу вплинути на розслідування справи Лисенко. Чемпіона світу зі стрибків у висоту в приміщенні 2018 року запідозрили в наданні підробленого лікарняного листа з метою виправдати відсутність інформації про своє місцезнаходження.

Половину суми штрафу Росія повинна була сплатити до 1 липня. У цьому випадку інші 5 млн доларів стали б умовними, і гроші були б списані з депозиту лише при новому порушенні російською стороною антидопінгових правил.