Уряд відновив виплату допомоги на дітей віком до 10 років фізичним особам‒підприємцям І та ІІ груп.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Зазначається, що особи, які отримували виплату допомоги у травні-серпні 2020 року, таку допомогу будуть отримувати і надалі.

Водночас фізичним особам-підприємцям, які досі не звертались за даною виплатою, необхідно звернутись до управлінь соціального захисту населення за місцем проживання. Це бажано зробити до 15 грудня 2020 року.

Особа, що звертається по допомогу, має прийти з пакетом документів у паперовій формі:

копіями свідоцтв про народження дітей віком до 10 років;довідкою з Пенсійного фонду про сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7);копією документа, що підтверджує право на постійне проживання в Україні (для іноземця та особи без громадянства);копією рішення районної, районної у Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради, сільської, селищної, міської ради об’єднаної територіальної громади або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

Як альтернативу Міністерство пропонує заповнити електронну заяву з фотокопіями відповідних документів.

Наразі розмір виплат на кожну дитину встановлений у розмірі прожиткового мінімуму для дітей до 6-ти років – 1 779 грн; для дітей у віці від 6-ти до 10-ти років – 2 218 грн.

Нагадаємо. Верховна Рада України ухвалила президентський законопроєкт, який передбачає виділення коштів з фонду протидії коронавірусу на підтримку бізнесу та українців у разі посилення карантинних обмежень.

Крім того, Рада підтримала президентський законопроєкт №4430, який передбачає списання податкових боргів, звільнення від сплати єдиного соціального внеску та єдиного податку ФОП першої групи, та №4429 про одноразову фінансову допомогу для українців, що втратили частину доходів, і бізнесів, які змушені скорочувати видатки на працівників.