Дії співробітників Державної прикордонної служби та Міністерства внутрішніх справ щодо видворення у лютому 2018 року з території України колишнього президента Грузії, лідера української партії «Рух Нових сил» Михайла Саакашвілі визнано законними. Рішення було прийнято під час судового засідання 19 листопада.

Про це повідомляє пресслужба Верховного Суду.

«Верховний Суд залишив без задоволення касаційну скаргу Саакашвілі в справі за його позовом до Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державній міграційній службі України, Міністерству внутрішніх справ України про визнання незаконними та скасування рішення і вчинення дій щодо реадмісії позивача в Республіку Польща» – сказано в повідомленні.

Таким чином прохання Михайла Саакашвілі щодо визнання незаконними дій вищевказаних служб від 12 лютого 2018 року було відхилене. Верховний Суд залишив в силі рішення судів попередніх інстанцій, згідно яких позивачу було відмовлено в задоволенні позовних вимог.

Також відзначається, що постанова набирає законної сили з моменту його прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо. У жовтні Головна військова прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо незаконного видворення Саакашвілі з України в лютому 2018 року.