Данська рада у справах біженців відновлює прийом заявок на фінансування навчання.

Про це повідомляє Данська Рада у справах біженців – Данська Група з розмінування.

Так, тимчасово переміщені особи або ті, хто зареєстрований в Луганській чи Донецькій областях, можуть отримати грант, щоб поліпшити свої навички і краще адаптуватися до умов карантину. Саме це вказується як головна мета програми.

«Надати можливості для отримання нових та/або покращення існуючих професійних навичок, в умовах епідеміологічної ситуації в країні, пов’язаної з поширенням коронавірусу COVID-19 та введенням карантину. Учасникам програми буде надаватися благодійна допомога для проходження курсів, тренінгів та отримання професійної освіти», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це можуть бути курси з 3D візуалізації, веб-дизайну, інтернет-маркетингу, розробки веб-проєктів, цифровий графіку, SMM-просуванню, бухгалтерський облік тощо.

«Програма передбачає надання індивідуальних грантів в розмірі до 350 доларів США для отримання нових та/або покращення існуючих навичок через проходження відповідних курсів професійної освіти (допомога буде перераховуватися на банківський рахунок в українській валюті за курсом, актуальним на дату перерахування допомоги)», – йдеться у повідомленні.

Як стати учасником?

Потрібно зробити лише кілька кроків:вибрати цікавий для себе курс/тренінг;подати заявку на фінансування навчання;якщо заявка схвалена, пройти інтерв’ю;отримати кошти на навчання.

Крім того, чітко зазначені й критерії відбору учасників програми. Серед них вказано:

Можливість працювати/надавати послуги дистанційно в умовах епідеміологічної ситуації в країні, пов’язаної з поширенням коронавірусу COVID-19 та введенням карантинних обмежень, завдяки обраному навчанню/курсу/тренінгу.Доведена мотивація в отриманні нових або покращенні існуючих професійних навиків. Розуміння заявником схеми практичного застосування отриманих навичок. Бажана наявність у заявника досвіду роботи, пов’язаного з отриманням нових або покращення існуючих професійних навиків.Власне інвестування з боку заявника в розмірі не менше 20% від вартості навчання.Наявність кваліфікованого та сертифікованого постачальника відповідальних послуг.Особлива перевага буде надаватися заявникам, сім’ї яких мають соціальну або фінансову вразливість. Подати заявку можна за посиланням: ПОДАТИ ЗАЯВКУ