Українські військові мають отримувати найкраще, а діти загиблих – знати, що їхні батьки загинули не дарма і що про них пам’ятають.

Про це повідомляє «Армія.Інформ».  

Благодійний фонд Revived Soldiers Ukraine вже більше ніж 4 роки допомагає українським військовим і ветеранам російсько-української війни.

Так, близько 40 бійців успішно пройшли лікування за кордоном. Сотні українських військовослужбовців отримали матеріальну допомогу, ліки, необхідне обладнання, реабілітацію та шанс на повноцінне життя.

За сприяння фонду Revived Soldiers Ukraine у США зараз лікується поранений захисник з Дніпра, який зазнав важкого поранення руки у січні 2019 року і потребує серйозного і тривалого лікування. Наразі бійцю роблять складні операції, аби врятувати кінцівку від ампутації.

Зараз волонтери благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine передали обладнання для операційної медикам 59-го військового мобільного госпіталю, що у Сєвєродонецьку.

Засновниця фонду Ірина Ващук Дісіпіо пояснила, що нове обладнання допоможе хірургам швидше ставити на ноги поранених українських бійців.

«Ця річ рятує життя та здоров’я і дозволяє швидше відновлюватися пацієнтам і повертатися до нормального життя»,- написала на своїй Фейсбук-сторінці Ірина Ващук Дісіпіо.

Йдеться про лапароскопічну стійку та обладнання до неї, які дозволяють лікарям проводити малоінвазивні оперативні втручання. Таким чином, хірург, замість великого розрізу, робить кілька проколів, через які вводяться спеціальні інструменти. Лікар може спостерігати за тим, що відбувається всередині, за допомогою відеосистеми, яка з’єднана з оптичним приладом, що також вводиться через прокол.

Крім того, в Чернігові представники фонду вручили цінні подарунки дітям загиблих українських військовослужбовців.