Після дзвінка у Кремль уряд Вірменії виніс на розгляд питання визнання незалежності самопроголошеної республіки Нагірний Карабах. В Азербайджані ввели воєнний стан.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян під час виступу в парламенті країни заявив про можливе визнання незалежності самопроголошеної республіки Нагірний Карабах. Питання вже у порядку денному вірменського уряду.

Պատասխանում եմ ԱԺ պատգամավորների հարցերին։

Պատասխանում եմ ԱԺ պատգամավորների հարցերին։

Опубліковано Nikol Pashinyan / Նիկոլ Փաշինյան Неділя, 27 вересня 2020 р.

«Ми повинні дуже серйозно це обговорити. Ми розглядаємо всі сценарії розвитку подій», – зазначив він.

Перед цим на сайті президента Росії Володимира Путіна йдеться про те, що з ініціативи вірменської сторони він провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Республіки Вірменія Ніколом Пашиняном.

Зазначається, що обговорювалося різке загострення ситуації в зоні Нагірного Карабаху.

«Російська сторона висловила серйозне занепокоєння відновленням масштабних сутичок. Було зазначено, що зараз важливо докласти всіх необхідних зусиль для запобігання подальшій ескалації конфронтації, а головне – нам потрібно припинити бойові дії», – йдеться в повідомленні.

Водночас в Азербайджані введено воєнний стан в «низці міст і районів держави».

Для схвалення відповідного рішення в неділю, 27 вересня, скликали позачергове засідання Міллі Меджлісу. Тепер упродовж 48 годин його має підписати президент Азербайджану Ільхам Алієв.

Міністерство внутрішніх справ Азербайджану додатково також ввело комендантську годину в окремих населених пунктах.

З 28 вересня комендантський час вводиться в Баку, Гянджі, Сумгаїті, Євлах, Мінгачевірі, Нафталані та на деяких територіях. В рамках воєнного стану застосовується комендантська година.