Вінницьку обласну державну адміністрацію очолить ексдиректор команди КВК «Вінницькі перці». Проєкт указу вже є, але співбесіди не було, оскільки Сергія Борзова не було на засіданні. Дружина нового очільника Вінниччини має постійний прибуток в окупованому Криму.

Про це заявив голова уряду Денис Шмигаль під час позачергового засідання Кабміну.  

Сергій Борзов обіймає зараз посаду голови Державного управління справами, але очолить Вінницьку обласну державну адміністрацію. Кабмін поки що не мав можливості провести з ним співбесіду, оскільки Борзова на засіданні немає.

«По місцевим державним адміністраціям. Проекти указів президента по Вінницькій ОДА – про звільнення Владислава Скальського і про призначення Сергія Борзова», – сказав прем’єр-міністр.

Водночас, Шмигаль подякував Скальському за плідну роботу, тому що він був на засіданні.

«Що стосується змін у Вінницькій ОДА, хочу Скальському подякувати за плідну роботу. Успіхів вам. Що стосується Сергія Борзова – діючий керівник Державного управління справами … Всі ми його знаємо, формально співбесіду сьогодні не зможемо провести», – зазначив Шмигаль.

Видання «Букви» розповіли, що відомо на даний час про Сергія Борзова.

Борзов народився 1 січня 1981 року. Закінчив історичний факультет Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

У 2006 – 2011 роках – директор команди КВК «Вінницькі перці».

У 2011 – 2012 роках – директор команди КВК Збірна України.

Також працював у товаристві з обмеженою відповідальністю Телевізійне творче об’єднання Олександр Масляков і Компанія.

У 2014 році був призначений заступником керівника Державного управління справами.

У 2015-2016 роках і з 11 червня 2019 він був тимчасово виконуючим обов’язки керівника відомства.

Його тесть – Наум Баруля, який свого часу був «правою рукою» Олександра Маслякова в грі КВК і займав посаду гендиректора компанії «АМіК».

Дочка Борулі Ірина Борзова обралася депутатом від «Слуги народу» по 14 округу у Вінницькій області.

Ірина Борзова виграла на позачергових парламентських виборах на мажоритарному окрузі № 14 (Вінницька область). Після підрахунку 100% бюлетенів Борзова набрала 30,9%. В біографії, яку оприлюднила ЦВК, вказується, що вона є фізичною особою -підприємцем, безпартійна, проживає у Вінниці.

У 2016 році журналісти Bihus.info дізналися, що ДУС виділив подружжю Борзових квартиру площею 190 квадратних метрів, незважаючи на забезпеченість сім’ї.

Наум Баруля (батько Борзової) є одним з керівників шоу «Ліга сміху», яке створює студія «Квартал 95» разом з Drive Production. Серед його бізнес-партнерів колишні бізнес-партнери та соратники Володимира Зеленського Тимур Міндіч, Сергій і Борис Шефіри. Баруля очолював й українську філію КВК й досі числиться керівником двох українських підприємств російського ведучого Олександра Маслякова.

Дружина Борзова володіє фірмою «Профіль-Н» (ресторанний бізнес), яка зареєстрована в анексованому Криму (Судак). У 2014 році вона переоформила свій бізнес в Криму відповідно до вимог російського законодавства (за даними «Чесно»). У 2016 році, за даними податкової РФ, фірма Борзова отримала 600 тисяч рублів прибутку.

12 червня президент Володимир Зеленський призначив тимчасового керівника Держуправлінням справами, відомого як ДУСя, фігуранта квартирного скандалу в столиці Сергія Борзова, який намагався видалити компромат в Інтернеті.