Чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул відмовився від участі у другому турі на місцевих виборах. Другий тур місцевих виборів у Кривому Розі відбудеться 22 листопада. 

Про це він заявив у відеозверненні.

Вілкул подякував криворіжцям за довіру, але сказав, що не зможе повноцінно виконувати обов’язки мера.

«Віддаючи всі сили рідному Кривому Рогу, я, на жаль, не ставав молодше. Я завжди перед вами відкритий і чесний. Не можу вас підвести і зараз, коли так необхідна інтенсивна робота. А здоров’я, на жаль, стало підводити. Працювати в півсили – це не для мене. Усвідомлюючи найбільшу відповідальність перед кожним криворіжцем, я, на жаль, не зможу брати участь у другому турі виборів», – сказав він.

Мер Кривого Рогу водночас назвав людину, якій би зміг довірити цю посаду і закликав підтримати його.

«Тепер до другого туру виходить (глава місцевої «Опозиційною платформи») Костянтин Павлов. З ним ми працювали 10 років в одній команді. Я впевнений, що він порядна, принципова людина і підготовлений кандидат на посаду мера. Він збереже все краще, не допустить потрясінь і соціальних експериментів, а розвитку міста додасть молодої динаміки і нової енергії. І завжди буде на боці простих людей. А наш блок «Українська перспектива», мої знання і досвід завжди будуть підтримкою Костянтину Павлову в міській раді», – сказав Вілкул.

Нагадаємо. Юрій Вілкул був у лікарні через проблеми з серцево-судинною системою.