18 червня звільнили зі служби майора Збройних сил України Романа Ковальова, який критикував президента Володимира Зеленського. У наказі вказано: «службова невідповідність». Військовослужбовець обіцяє встановити справедливість не лише у своєму питанні…

Про це майор Ковальов розповів у ексклюзивному коментарі «Обозревателю».  

Ковальов повідомив, що не шкодує про свої дії. Він підкреслив, що якби все можна було б повернути у минуле, то написав би той самий пост з критикою на адресу президента й командувача Сухопутних військ генерал-лейтенанта Сирського.

«Я зробив те, що повинен був зробити, і ні про що не шкодую. Моя історія досить типова для армійських буднів останнього року, і тому, сподіваюся, «справа Ковальова» стане тією останньою краплею, яка переповнить чашу терпіння свідомого українського суспільства і воно нарешті почне контролювати армію не тільки в області техніки і озброєння, але і в питаннях прав військовослужбовців та комунікації всередині Збройних Сил», – сказав військовослужбовець.

Майор ЗСУ показав фото наказу про звільнення у зв’язку зі службовою невідповідністю і заявив, що планує через суди довести свою невинуватість і притягнути до відповідальності винних у порушенні його прав і свобод і дати поштовх до змін всередині української армії.

«Чи соромно мені за таке формулювання й чи хвилююся я за те, що ця фраза «за службовою невідповідністю» буде відтепер у моїй особистій справі офіцера? Мені за себе не соромно. Тому що повісили клеймо на невинну людину. Мені боляче. Боляче за тотальну несправедливість … Я служив сумлінно і чесно. І буду відстоювати цю правду в суді», – розповів він.

Читайте також: Офіцер вимагає судових дебатів та ЗМІ в суді, де оскаржує догану за критику Зеленського

Крім того, він додав, що хотів би використати свій досвід боротьби з системою та стати омбудсменом з військових питань, щоб «відновити справедливість» у ЗСУ.

«Я хотів би використовувати досвід, набутий у цій боротьбі з бездушною системою, на благо суспільства і країни. На сьогодні я хотів би стати омбудсменом з військових питань. Саме ця посада така, що допоможе мені почати зміни в армії, особливо в питаннях відновлення справедливості у ЗСУ, якої, на жаль, зараз немає місця в армії. Також ця посада дозволить мені ініціювати зміни існуючих пострадянських правил і положень, за якими існують збройні сили. Тому що військовий – не раб!» – зазначив Ковальов.