Два мікроскопи, для надання допомоги тим, хто знаходиться у відділенні отоларингології, отримав медичний клінічний центр Північного регіону.

Про це повідомляє Армія Inform.

Наголошується, що обладнання було зроблено в Німеччині. До України його передано однією з французьких організацій, яка бере участь в проєкті «Допомога Схід».

«Ми отримали два потужні мікроскопи, які значно підсилять нашу технічну базу. Це отоларингологічний та офтальмологічний мікроскопи для надання медичної допомоги пацієнтам з офтальмологічними чи ЛОР пораненнями або хворобами. Наразі мікроскопи вводять в експлуатацію та незабаром розпочнуть свою роботу за призначенням», – повідомив начальник відділення Дмитро Горолюк.

Технічні характеристики мікроскопу складаються з оптики Zeiss. З її допомогою можна буде виконати різноманітні завдання під час проведення оперування. А от для фіксації та передачі зображення, існує спеціально влаштована камера Panasonic.

Нагадаємо. «Допомога Схід» – це міжнародна ініціатива, що підтримує чотири десятки військових та цивільних медичних закладів на сході України, більшість з них розташовані неподалік лінії розмежування.