Збройні сили України отримали нові функціональні адміністративні сумки, що незабаром повністю замінять старі польові планшетки радянських часів. Військовий аксесуар має не тільки сучасний вигляд, а й дуже зручний у використанні.

Про це повідомляє Арміяінформ.

Проект нових тактичних сумок був розроблений Головним управлінням розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗС України. Першими її отримали для користування студенти Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ».

Адміністративна сумка виготовлена з поліамідної тканини, що має високу зносостійкість, кольору під камуфляж ММ-14. Обнова має сучасний вигляд в армійському стилі.

Основне відділення сумки закривається кришкою-клапаном, що з внутрішнього боку має прозору кишеню, щоб розмістити мапу. Вона закривається знизу за допомогою двох фіксаторів «фастекс». На зовнішній частині клапана розміщена додаткова кишеня на блискавці.

Внутрішня частина сумки має два основні відділення для розміщення блокнота, планшета чи необхідних документів, а також додаткову кишеню для ноутбука. Розрахована обнова для вміщення документів формату А4, та всього що потрібно військовим для роботи.

Слід зазначити, що військова новинка має достатню функціональність, місткість, добре продуману внутрішню та зовнішню організацію. А армійський стиль і якість робить її однаково доречною при будь яких умовах.