Військові фахівці з США провели курс навчання для українських інструкторів Міжнародного центру миротворчості і безпеки Національної академії сухопутних військ щодо підготовки бойових розрахунків протитанкових ракетних комплексів «Джавелін».

Про це повідомляє «АрміяІнформ».

Американські військові інструктори Об’єднаної багатонаціональної групи підготовки – України (JMTG-U) провели курс навчання для 8 українських військових інструкторів Міжнародного центру миротворчості і безпеки Національної академії сухопутних військ щодо підготовки бойових розрахунків протитанкових ракетних комплексів «Джавелін».

Українські інструктори за результатами навчання отримали відповідні сертифікати від американських колег та сертифікати Школи протитанкової артилерії НАСВ.

Начальник відділу підготовки артилерійських підрозділів МЦМБ підполковник Олександр Юрченко розповів, що підготовку в межах програми JMTG-U щороку проходять декілька бригад Збройних Сил України.

«У цих з’єднаннях з’являються підрозділи, на озброєнні яких є ПТРК «Джавелін». Бойові розрахунки «Джавелінів» опановують свій фах на спеціальних курсах. Але на цьому їхній вишкіл не припиниться. Коли протитанкісти з бригадами навчатимуться у нашому Центрі – від наших інструкторів вони отримуватимуть найновіші знання щодо роботи з комплексами», – зазначив він.

Юрченко також додав, що завданням українських інструкторів буде навчання бойових розрахунків новим способам застосування «Джавелінів» у різній обстановці, взаємодії з іншими підрозділами на полі бою.

«Інструктори постійно спілкуватимуться з американськими колегами, перейматимуть їхній досвід і одразу ділитимуться новими знаннями з військовослужбовцями підрозділів ПТРК «Джавелін» із українських бригад», – підкреслив підполковник.

Навчання інструкторів тривало на базах Міжнародного центру миротворчості і безпеки та Школи протитанкової артилерії НАСВ. Донедавна у Школі готували мисливців за танками за сімома напрямками: застосування ПТРК «Стугна-П», «Корсар», «Фагот», «Метис», ПТРК, базовані на рухомих засобах «Штурм-С», «Конкурс», протитанкова гармата МТ-12 «Рапіра».

Начальник Школи протитанкової артилерії підполковник Микола Ханас розповів, що цього року почалась підготовка курсантів за восьмим напрямком – застосування ПТРК «Джавелін».

«У нас є все необхідне: тренажери, добре підготовлені власні інструктори й відповідна матеріально-технічна база», – зазначив Микола Ханас.