Пробне тестування можна буде пройти лише з одного предмета. Перевірити власні знання за допомогою тестових зошитів – з усіх.

Про це повідомили на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

«Участь у пробному тестуванні надасть змогу ознайомитися із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання (з порядком доступу до пункту тестування і робочого місця, особливостями роботи із бланками відповідей тощо), структурою та змістом тестових зошитів», – йдеться в повідомленні.

Також вказується, що з 5 по 19 січня 2021 року буде проходити реєстрація для участі у пробному ЗНО-2021. Для цього потрібно зареєструватися на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

«З огляду на епідеміологічні загрози у 2021 році кожний учасник / кожна учасниця зможе вибрати лише один предмет для проходження пробного ЗНО. Тестування з усіх навчальних предметів (українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мов) відбудуться 10 квітня 2021 року», – повідомляє центр оцінювання якості освіти.

Кожний зареєстрований учасник/учасниця можуть не тільки прийняти участь в пробному ЗНО з одного з навчальних предметів, а й додатково завантажити тестові зошити з усіх навчальних предметів із переліку предметів ЗНО-2021. Проходити тестування можна буде вдома, а потім достатньо внести свої відповіді на спеціальний сервіс визначення результатів.

У 2021 році можна буде і ознайомитися з процедурою проведення ЗНО під час пробного тестування з одного з навчальних предметів, і перевірити рівень своїх навчальних досягнень з усіх інших навчальних предметів ЗНО (у разі внесення відповідей на спеціальний сервіс).

16 квітня 2021 року результати пробного ЗНО-2021 для осіб, які введуть свої відповіді на спеціальному сервісі, буде оприлюднено на їхніх інформаційних сторінках.

«З огляду на те, що деякі здобувачі освіти не мають змоги постійно відвідувати заклади освіти, Український центр оцінювання якості освіти спільно з ГС «Освіторія» і МФ «Відродження» планують підготувати низку відеороз’яснень до завдань пробного ЗНО-2021», – йдеться в повідомленні.

Також на сайті Українського центру оцінювання якості освіти нагаали, що минулорічні відеоматеріали доступні на youtube каналі ГС «Освіторія», а також на платформі iLearn.