Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний та голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук уклали договір про співпрацю щодо співфінансування виділених Урядом коштів для утеплення ОСББ.

Для відновлення «теплих» кредитів уряд уклав додаткові договори з державними банками. За цими угодами банкам буде надано 380 мільйонів гривень, які виділила держава. Надані кошти спрямують на відшкодування відсотків за кредитами, отриманими на впровадження енергоефективних заходів.

Таким чином, три державні банки ― Ощадбанк, ПриватБанк та Укргазбанк вкотре видають «теплі кредити» для ОСББ. Це неабияка можливість для 3 тисяч ОСББ та понад 200 тисяч сімей:

Залучити до 1 млрд грн «теплих кредитів»;Отримати 70% компенсації з держбюджету;Одержати відшкодування з місцевих бюджетів;Економити більш ніж 50% на комунальних послугах;На 30% підняти ціни на квартири в утеплених будинках;Жити комфортно, зручно та в теплі.

Нагадуємо, для того щоб отримати компенсацію усім ОСББ необхідно подати до банків підтверджувальні документи та акти виконаних робіт до 30 листопада 2019 року.

Голова держефективності Сергій Савчук порадив головам ОСББ не марнувати часу і якнайшвидше подавати заявки в Ощадбанк, ПриватБанк, Укргазбанк та вести підготовку до опалювального сезону.