Народні депутати ухвалили відповідний проєкт постанови «Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття заходів для забезпечення населення Донецької області безперебійним водопостачанням».

Про це йдеться на сайті Верховної Ради. 

За відповідне рішення проголосувало 312 народних депутатів.

«Верховна Рада України звертається до Кабінету Міністрів України з вимогою забезпечити фінансування у 2020 році за рахунок державного бюджету, у тому числі, коштів Державного фонду регіонального розвитку, а також сприяти залученню інвестиційних коштів для реалізації проектів капітального ремонту та реконструкції об’єктів Другого Донецького водопроводу Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», – йдеться у постанові.

Крім того, народні обранці доручили уряду при підготовці проекту Держбюджету на 2021 рік передбачити видатки на низку проектів, що забезпечуватимуть регіон водою.

Мова йде про:

проєкт «Капітальний ремонт магістрального Другого Донецького водопроводу Д=1400 мм (ліва нитка), ПК0-ПК29+22, Слов’янський район Донецької області»;проєкт «Капітальний ремонт магістрального водогону діаметром 500 мм «Відгалуження до Слов’янських резервуарів» Слов’янського району Донецької області»;проєкт «Капітальний ремонт Другого Донецького водопроводу ПК154+75 – ПК242 Д=1000 мм на ділянці від 2-го до 3-го підйому, Слов’янський район»;проєкт «Капітальний ремонт магістрального Другого Донецького водопроводу Д=1400 мм (ліва нитка), ПК50-ПК52, ПК57+30-ПК125, Слов’янський район, м. Слов’янськ Донецької області»;проєкт «Реконструкція двох ниток магістрального водоводу від насосної станції «Річковий водозабір» до Слов’янської фільтрувальної станції №2, Слов’янський район Донецької області»;проєкт «Будівництво резервного водоводу від насосної станції 4-го підйому Другого Донецького водопроводу до водопровідного вузла м. Торецьк».

Постанова набирає чинності з дня її прийняття.