У вівторок, 16 червня, Верховна Рада проголосувала на пленарному засіданні в другому читанні за законопроект №2335 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства».

Відповідний документ підтримав 331 народний депутат.

Вказаний закон встановлює процедуру визнання особою без громадянства. В подальшому це дасть змогу особам без громадянства законно перебувати на території України. Крім того, вони зможуть отримати документ, що посвідчує їхню особу та підтверджує законність проживання на території України – посвідку на тимчасове проживання та посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

Особи, що отримали статус без громадянства і проживають у такому статусі на території України понад два роки, зможуть отримати дозвіл на імміграцію та посвідку на проживання.

Крім того, цим законом внесені зміни до Кодексу адміністративного судочинства та законів України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», «Про імміграцію», «Про безоплатну правову допомогу», «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус», «Про судовий збір», «Про виконавче провадження» тощо.