Ексголова Національного банку, ексвіцепрем’єр та колишній керівник виборчого штабу президента-втікача Віктора Януковича Сергій Тігіпко залишається фахівцем, попри «політичні нашарування».

Таку заяву зробила народний депутат від фракції «Слуга народу» Ірина Верещук в ефірі «Радіо Свобода».

«Якщо забрати політичні нашарування, якщо взяти лише його фаховість, то так, він фахівець. Я це підтверджую», – сказала Верещук.

При цьому, логіка такої заяви не поширюється, наприклад, на колишнього прем’єра Миколу Азарова, який також працював у часи Януковича і втік з України на тлі Євромайдану.

«Ні, не можна повернути. Він не може, тому що він зараз має кримінальне переслідування», – зазначила Верещук.

Нардепка додала, що «на сьогодні склалася дійсно складна ситуація, коли сказати, що нове обличчя у будь-якому випадку має бути призначене, тому що ми змінюємо кадрову політику, то це неправда».

В нагадала, що до влади йшли із гаслами про «нові обличчя».

«Ми йшли з гаслами «нові обличчя» до парламенту. А скажіть, ми маємо хоч одне обличчя, яке було до цього часу в парламенті?» – додала депутат.

Нагадаємо. На початку червня президент України Володимир Зеленський розповів, що колишньому віцепрем’єру Сергію Тігіпку пропонували консультувати уряд, а іншому ексвіцепрем’єру Валерію Хорошковському – роботу на митниці.