Українська артилерія відведена від лінії розмежування згідно з досягнутими домовленостями на Донбасі, однак відпрацювання злагодженості дій та проведення навчань продовжується.

Про це повідомляє пресслужба Операції об’єднаних сил.

«Під час навчань ми щоразу відпрацьовуємо різні завдання. Зокрема поразки артилерійських і мінометних батарей, броньованої техніки, засобів ППО, фортифікаційних та інших оборонних споруд, особового складу тощо. Значну увагу приділяємо відпрацюванню швидкого згортання, залишення старої позиції, і розгортання на новій. Це робимо для того, щоб оперативно вийти з-під ударів, які може завдати противник», – підкреслив командир підрозділу артилеристів.

За словами військового Збройних сил України, під час заходів відпрацьовуються елементи, які ефективно застосовні в реальних боях на сході України. Крім того, бійцями розгортаються батареї без підготовки та здійснюється низка інших тактик.

«Для нас такі навчання важливі не тільки в контексті підвищення майстерності бійців, а й для злагодженості колективу. Адже більшість особового складу не брали участі в реальних бойових діях. Але завдяки товаришам із бойовим досвідом, вони швидко вчаться і усвідомлюють всю важливість професії», – зауважив офіцер.

фото Пресцентр ООСфото Пресцентр ООСфото Пресцентр ООСфото Пресцентр ООСфото Пресцентр ООСфото Пресцентр ООС