Пресслужба прокуратури Донецької області повідомляє про засудження на 10 років мешканця Макіївки, який воював проти Збройних сил України. Вирок виніс Артемівський міський суд.

23-річного жителя Макіївки було звинувачено у тому, що у 2014 році, перебуваючи на території тимчасово окупованого Донецька, він вступив до рядів бригади «Кальміус», яка входить до озброєного угруповання «ДНР». Окрім цього, він був командиром та механіком-водієм машини реактивного залпового вогню «Град».

«Будучи озброєним автоматом Калашникова, брав участь у збройних протистояннях з українськими захисниками, зокрема – в районі міст Донецьк, Сніжне, Горлівка, а також в Новоазовському та Шахтарському районах», – заявляють у прес-службі прокуратури Донецької області.

Злочинець був затриманий 17 лютого цього року під час проведення Збройними силами України спецоперації. Саме тоді бойовика було поранено та затримано. Зазначається, що у ході судових засідань бойовик своєї провини не визнав і намагався себе видати за цивільну особу, котра не має жодного відношення до протиправних дій.

«Однак суд визначив доводи сторони звинувачення вичерпними і обґрунтованими і за скоєння особливо тяжкого злочину проти своєї держави виніс чоловікові обвинувальний вирок – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», – додає прес-служба.