Перелік електронних державних послуг збільшиться вже найближчим часом. Проект «єМалятко», як повідомили у прес-службі глави держави, надасть молодим батькам можливість отримати 10 державних послуг, безпосереднього пов’язаних з появою немовляти в родині. Для цього потрібно буде лише зареєструвати електронну заявку відразу в пологовому будинку.

Про це стало відомо у п’ятницю, 9 серпня 2019 року.

Передбачається, що «єМалятко» зменшить кількість необхідних візитів до держустанов з 11 до нуля, а замість 37 обов’язкових документів потрібен буде лише один.

До десяти передбачених проектом послуг входить:

державна реєстрація народження дитини;реєстрації місця проживання новонародженого;призначення допомоги при народженні дитини;реєстрація немовляти в електронній системі охорони здоров’я;реєстрація народженої дитини в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків;отримання посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної родини;визначення походження новонародженої дитини, батьки якої не перебувають у шлюбі між собою;визначення приналежності дитини до громадянства України;привласнення дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;призначення допомоги багатодітним сім’ям.

Радник президента Михайло Федоров запевняє, що проект «єМалятко»буде запроваджено вже з 1 січня 2020 року.

Перший заступник голови Державного агентства з питань е-урядування Олексій Вискуба заявляє, що проект визначає головну зміну бізнес-процесів, які входять до основних реєстрів, а також покращує надання державних послуг і діяльність урядових осіб.

Систему надання послуги “єМалятко” схвалено розпорядженням Кабміну України “Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини”, яку оголосили 8 серпня цього року.

Здійснення проекту відбуватиметься за підтримки міжнародних програм EGAP – Швейцарська Конфедерація та Фонд Східна Європа, проекту EGOV4Ukraine – ЄС, Естонія, Офісу реформ адміністративних послуг та проекту EU4PAR (ЄС).