Міністерство з питань ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб виступило з ініціативою створити законопроект про інтеграцію переселенців до місцевих громад.

Про такі наміри розповіла Оксана Коляда, яка займає посаду голови Міністерства.

За її словами, у створенні цього законопроекту, за яким переселенців можна буде інтегрувати до місцевих громад, допомагає Міністерство розвитку громад та територій України.

Коляда впевнена, що цей закон допоможе здійснювати фінансові розрахунки з урахуванням переселених осіб як повноцінних мешканців громад, а також забезпечить розширення їхніх прав, включаючи можливість брати участь у місцевих виборах.

«Це один з перших законопроектів, над яким ми сіли працювати з експертним середовищем. Спільно, нарівні з Офісом президента, створено робочу групу, а також на рівні Кабміну – це наше спільне завдання з Оленою Бабак, міністром розвитку громад і територій України. Це якраз те, що я сказала про свою місію – зробити так, щоб ви (переселенці, – ред.) повністю інтегрувалися в громадах, де проживаєте», – сказала Коляда.

Наостанок вона повідомила, що цей законопроект буде опубліковано для громадських слухань.