Російські пропагандисти активно розповсюджують фейкові новинні сюжети про обстріли населених пунктів Донбасу з боку ЗСУ.

Як повідомляє пресслужба ООС, вранці 1 березня, бойовики РФ закрили район , в якому займалися створенням фейкових репортажів, для СММ ОБСЄ. Команда СММ не могла потрапити у зазначений район протягом 5 годин.

У період між 15:15 і 15:43 представники Місії зафіксували «33 вибухи невизначеного походження орієнтовно за 2–5 км на захід, північний захід і північ».

В Штабі ООС зазначили, що саме фіксації вибухів Місією ОБСЄ добивалися творці «репортажів» . Патруль СММ ОБСЄ не дочекався дозволу на перетин лінії розмежування, та повернувся територію в окупованого Донецька.

В цей час, російські пропагандисти масово тиражували фейкову інформацію щодо обстрілів населених пунктів Оленівка та Старомихайлівка, звинувачуючи ЗСУ у застосуванні мінометів калібру 120 мм та 82 мм.

Сфабриковане зображення зруйнованих будівель та знеструмлення двох населених пунктів через потрапляння у електропідстанцію було розповсюджено на сайтах та Telegram-каналах окупантів.

Військові припускають, що такі скоординовані дії збройних формувань РФ є продовженням маніпуляцій з боку ОРДО навколо роботи КПВВ «Новотроїцьке». Намагання дискредитувати українську сторону на фоні успішного пропуску конвою ООН на ТОТ через КПВВ «Щастя».

«ЗСУ не мають жодного відношення до обстрілів та вибухів, про які твердять ЗМІ ОРДЛО. Україна та її Збройні сили прагнуть мирного вирішення конфлікту і докладають усі зусилля щоб досягти миру і звільнити тимчасово окуповані території від збройних формувань РФ та їх найманців», ‒ наголошують у Штабі ООС.