На тлі заяв як в Україні, так і далеко за її межами щодо можливого нового витку російської агресії через посуху на півострові та нестачу води, Росія відреагувала і знайшла винних у таких заявах.

Так званий глава робочої групи з міжнародно-правових питань при постійному представництві Криму при президенті РФ Олександр Молохов назвав всіх, хто так говорить, неадекватами та радикалами.

«Поява цих неадекватних заяв пов’язана з тим, що українське суспільство продовжує поляризуватися і радикалізуватися. Тобто, розсудливі люди на одній стороні барикад, неадекватні – на інший, а середини практично не залишилося», – сказав він.

При цьому додав, що в Україні багато людей були б не проти відновлення постачання, але не дають ті, хто хоче повернути окупований Крим.

«В Україні є люди, які розуміють, що треба відновити водопостачання Криму, але вони знаходяться під найсильнішим пресом націоналістів і будь-яка їхня боязка спроба заговорити про це зустрічає шалений опір радикалів, яким потрібна територія Криму», – заявив він.

На його думку, подібні заяви висловлюються на противагу розмовам про можливу подачу води до Криму. І пояснив це «промацуванням» реакції «розсудливих українців».

«Я сприймаю такі заяви ультрарадикалів як реакцію на вкрай боязкий і не сміливий зондаж розсудливих українців, які закликають почати переговори про подачу води на територію півострова», – сказав Молохов.