В останній день зими, 28 лютого, збройні формування РФ 7 разів порушили режим припинення вогню, що почав діяти з 27 липня минулого року. Один з українських захисників загинув внаслідок ворожого обстрілу.

Таку інформацію оприлюднив пресцентр ООС у ранковому зведенні.

У повідомленні йдеться, що поблизу Пищевика російські окупанти обстрілювали позиції Об’єднаних сил із заборонених 120-мм мінометів, а також з гранатометів, кулеметів, стрілецької та снайперської зброї.

“Внаслідок обстрілів противника загинув один український воїн. Командування операції Об’єднаних сил висловлює щирі та глибокі співчуття родині загиблого воїна”, – повідомляє штаб ООС.

На Приазов’ї, поблизу Водяного та Широкиного ворог застосував для обстрілів гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю. Тут же був зафіксований проліт ворожого БПЛА, що перетнув лінію розмежування. Своєчасне застосування засобів РЕБ унеможливило подальше використання безпілотника окупантів.

Неподалік Верхньоторецького російські окупаційні підрозділи відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

“У відповідь на обстріли противника, наші воїни відкривали вогонь у відповідь”, – звітує командування ООС.

Сьогодні, 1 березня, до 7.00 години ранку поблизу Павлополя був зафіксований прицільний вогонь з гранатометів з боку збройних формувань РФ. Українські захисники відкрили вогонь у відповідь.

Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем Об’єднаних сил.