У тимчасово окупованому Криму ФСБ заявила про затримання нібито українських розвідників і російської військової, яка була ними завербована. І стандартно повідомили про шпигунство та підготовку терактів.

Відповідна інформація з’явилася на офіційному сайті ФСБ.  

Представники країни-агресора заявили, що затримали людей, які нібито намагалися організувати теракти, викрасти відомості, що містять державну таємницю, і завербувати росіян.

«Розкриті розвідувальні операції були організовані начальником підрозділу української військової розвідки, дислокованого в місті Херсон, полковником Ахмедовим Олегом Алішеровичем, 1975 року народження», – сказано в повідомленні.

Крім того, вони розповіли про росіянку, яка начебто була військовослужбовцем Збройних Сил Росії, а працювала на Україну. Жінку підозрюють у «видачі в 2017-2018 роках представникам української військової розвідки довірених їй по службі відомостей, що становлять державну таємницю». Громадянину України висунули підозру «в здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби».

ФСБ вказує, що зареєстровано кримінальні провадження про державну зраду та шпигунство. При цьому жінку помістили під домашній арешт. Громадянина України заарештували.