У цьому році планується, що головний акцент буде зроблений на розширеній сумісності з НАТО.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони

«Протягом 2021 року у Збройних Силах України планується провести близько 250 заходів оперативної підготовки. Це збори, командно-штабні навчання й тренування, тактичні навчання, льотно-тактичні вправи, заходи централізованої підготовки штабів бригад та підрозділів у вищих військових навчальних закладах тощо», – йдеться у повідомленні.

Наголошується, що у 2021 році повинна бути розширена участь українських військових як в оперативній, так і бойовій підготовці Північноатлантичного Альянсу, серед яких є кілька ключових заходів.

Зокрема мова йде про оперативно стратегічний збір, стратегічне командно-штабне тренування з командуванням Об’єднаних сил, комплекс командно-штабних навчань щодо всебічного забезпечення за участю командування Сил логістики.

Крім того, в Україні пройде «День НАТО». Він запланований під час проведення оперативно-стратегічного збору за участю іноземних радників високого рівня і представників офісу НАТО.

«Головною метою підготовки ЗС України 2021 навчального року є забезпечення готовності органів військового управління, підрозділів до виконання оперативних та бойових завдань щодо відсічі та стримування збройної агресії російської федерації, продовження переходу на стандарти та процедури підготовки і застосування військ (сил) за стандартами НАТО», – зауважили в оборонному відомстві.