Повна база даних по всім експортно-імпортним операціям російських компаній за останні вісім років із зазначенням всіх їх параметрів виявлена ​​в інтернеті.

Про це повідомили в Московської міжрегіональної транспортної прокуратури (ММТП) в четвер.

Виявилось це завдяки тому, що Північна транспортна прокуратура провела моніторинг для виявлення у вільному доступі забороненої інформації.

«На одному з сайтів вказано на наявність у продажу повної, регулярно оновлюваної митної бази даних по всім експортно-імпортними операціями російських компаній за 2012 – 2019 роки (по всім митним постам РФ)», – відзначили в ММТП.

Вказується, що зазначений ресурс містить повні декларації всіх учасників зовнішньоекономічної діяльності Росії, відомості про оформлені товари, із зазначенням номерів декларацій, ІПН відправника, одержувача, декларанта, країни походження товарів, номерів транспортних засобів, прізвищ, імен, по батькові їх представників, контактні телефони, а також відомості про ризики.

«Пропоновані на сайті до придбання бази даних митних органів містять в собі інформацію обмеженого доступу і персональні дані», – підкреслили у відомстві.

За фактом розповсюдження в інтернеті інформації обмеженого доступу прокуратурою в Міщанський районний суд Москви було направлено адміністративне позовну заяву про визнання інформації забороненої на території РФ. Рішенням суду вимоги прокурора визнані законними і задоволені в повному обсязі.

Після вступу в законну силу рішення суду буде направлено в Роскомнадзор для активації адресів інтернет-сторінок, що містять заборонену інформацію до Єдиного реєстру інформації, поширення якої на території РФ заборонено.