Є в Російській Федерації громадська організація, що має назву «Українці Росії». Лідер організації, політолог Богдан Безпалько, став членом комісії з внесення змін до Конституції РФ. І саме він заявив, що в основному Законі Російської Федерації має бути відображено право на «возз’єднання русского мира».

Про це політолог Безпалько заявив в інтерв’ю одному з російських видань.

Зокрема, він наполягає на тому, щоб в оновленій Конституції були закріплені норми, які дозволять регіонам України та Білорусі увійти до складу Росії.

«Мені б дуже хотілося, щоб право возз’єднання всього російського світу було закріплено не просто в законодавстві, але і в Конституції Росії. Тоді б будь-який регіон не тільки України, а й Білорусі мав би можливість приєднання до Росії на підставі цього положення Конституції, а не тільки положення про право націй на самовизначення», – заявив Безпалько.

Крім того, він висловив надію, що в Конституції РФ з’являться норми, які спростять отримання російського громадянства для українців і білорусів.

Нагадаємо. Всеросійське голосування по поправках до Конституції РФ, які запропонував президент Росії Володимир Путін, планується провести до 1 травня 2020 року. Наразі створена робочої група, яка займеться підготовкою пропозицій про внесення поправок до Конституції країни, до неї увійшов колишній радник ватажка «ДНР», письменник-терорист Захар Прилєпін. Тим часом, в Росії вже починаються протестні мітинги проти змін у Конституції. Але поки що одиночні.