Заяви Росії зараз спрямовані на створення протиріч всередині грузинського суспільства та використовуються для дискурсу про необхідність визнання незалежності російських протекторатів. А головна політика РФ щодо Грузії побудована навколо цілі про визнання так званих «республік» Абхазії і Південної Осетії. Тож потрібно, щоб ціна за протизаконні дії для Росії зросла.

Про це заявив віце-спікер парламенту Грузії Сержі Капанадзе в коментарі Guildhall.  

Він зазначив, що заяви прессекретаря МЗС РФ Марії Захарової про необхідність проведення демаркації кордонів окупованих територій Абхазії і Південної Осетії спрямовані на створення протиріч всередині грузинського суспільства та ослаблення держави напередодні виборчого процесу.

«Політика РФ щодо Грузії побудована навколо їхньої цілі про визнання так званих «республік» Абхазії і Південної Осетії і будь-які інциденти на окупаційної лінії, в тому числі, як недавній із затриманням і пораненням громадянина Грузії Зази Гахеладзе, використовуються для дискурсу про необхідність визнання незалежності російських протекторатів. У разі ж необхідності, Росія завжди знайде, що інспірувати та використовувати для застосування сили і вторгнення на нашу територію, тут немає нічого нового», – заявив політик.

Він підкреслив, що заяви прессекретаря МЗС РФ є спробою вплинути на вибори, які проходитимуть через 3 місяці.

«Заяви Марії Захарової про необхідність демаркації є спробою вплинути на вибори, які пройдуть в Грузії через три місяці – провокація внутрішніх протиріч, дестабілізація і, як наслідок, ослаблення держави напередодні виборчого процесу – це вигідно Кремлю. З нашого боку, єдина демаркація про яку може йти мова, це демаркація окупаційної лінії, в разі визнання Кремлем своєї окупації грузинських територій», – зазначив він.

Віце-спікер парламенту Грузії зазначив, що потрібно включити у перелік міжнародних санкцій проти Росії і санкції за окупацію Абхазії та Південної Осетії.

«На міжнародному рівні необхідно піднімати питання про введення санкцій проти Росії за окупацію Абхазії та Південної Осетії. Нічого нового робити не потрібно, просто в перелік питань, за які вже введені санкції, додати питання вторгнення в Грузію та окупації наших територій. Ціна агресії повинна зростати для Кремля», – підсумував Сержі Капанадзе.