У правила перетину лінії розмежування внесені зміни, які мають спростити пересування громадян, що відвідують або мешкають на окупованій території, та переміщення товарів через пункти пропуску. Відповідне повідомлення зробила урядова пресслужба.

Найголовніше, спрощується порядок перетину КПВВ для неповнолітніх. Розширюється список дозволених для розгляду документів, які ідентифікують особу. До нього додається свідоцтво про народження, а також довідка про оформлення одного з видів паспорту. Діти та підлітки матимуть можливість перетинати лінію розмежування у супроводі не тільки батьків, а й усиновителів.

Що стосується процедури перевезення товарів, то усувається поняття «ручної поклажі». Це має призвести до спрощення порядку в цілому.

У повідомленні пресслужби підкреслено, що перелічені зміни робляться для того, щоб налагодити процес реінтеграції окупованих територій. Вони покликані спростити життя громадян, змушених мешкати на частині Донбасу, яка тимчасово не контролюється українською владою.